BLOG

Utemeljeno na dugogodišnjem iskustvu stručnog tima

Kako otkriti lažni Rolex

Rolex je jedan od najpoznatijih svjetskih brandova za satove. Dijelom zbog svoje visoke kvalitetete a dijelom i zbog svojih glamuroznih i luksuznih dizajna

Rolex je jedan od najpoznatijih svjetskih brendova za satove. Dijelom zbog svoje visoke kvalitete a dijelom i zbog svojih glamuroznih i luksuznih dizajna. Rolex satovi su sinonim za visoki društveni status, u osnovi "biti na vrhu".

Kao i gotovo sve materijalne stvari, simbol nije nužno isti za sve ljude. Za mnoge je to "samo lijep sat" i ne bi potrošili tisuće dolara na nešto kako bi vidjeli vrijeme (ja sam s njima). Za druge ljude koji imaju Rolex je izazov, to je "dosezanje nečega u životu", i često zbog te potrebe upadaju u zamke vjerujući da rade svoj životni posao i na kraju kupuju lažni Rolex.

Zato ćemo u ovom članku vidjeti kako otkriti Rolex i znati razlikovati Rolexove "kopije"  i  kako ih izbjeći.

Izvorni Rolex je težak:
Mehanizam i metal Rolexa daju mu vrlo važnu težinu u usporedbi s "običnim" satom. Ako smatrate da je Rolex koji želite prodati lagan, počnite sumnjati, iako se u posljednje vrijeme ovaj trag dobro skriva koji su s vremenom povećali težinu u obliku olovnih listova.

Originalni Rolex ima staklo protiv ogrebotina:
Dobar trik za prodavača Rolexa je da ga pita može li uzeti ključ i češati ga. Ako prodavatelj zna da je lažan, neće vas pustiti, ako je originalan, dopustiti će bez problema. Trik je u tome što su kristali koji opremaju ove luksuzne satove kristalima safira i mogu se samo ogrebati dijamantom.

Unutarnji stroj (sam sat) uzrokuje da Rolex pomiče ruke druge ruke oko 8 puta u sekundi. To znači da ako stavite uho uz sat, nećete čuti "otkucavanje" normalnog sata, nego mnogo brži i točniji zvuk. Poput težine, to su stavke koje su najbolje replike uzele u obzir, ali ne i najjeftinije.

Umeci se glatko uklapaju i ako vršite prste po svim dijelovima, sve bi trebalo biti vrlo mekano. Ova revizija mora biti potpuno suptilna.

Prekidanje igala je temeljno. Na sljedećoj slici možete vidjeti razlike između izvornika (lijevo) i replike (desno). Završetak i kutovi metala su bitni i vrlo su vidljivi, osim u najskupljim replikama.

Rolex prikazuje "vrlo veliki" datum:
Izvorni Rolexi imaju mjehur povećala od 2 do 2, 5 puta veći od datuma. U kopijama ovaj porast jedva doseže 1, 5


Rolex se prodaje na poznatim mjestima 
O tome nema puno više reći. Ako ste zainteresirani za jedan od ovih satova, kupite ga u prodavaonici s iskustvom , koji imaju dobar broj satova i da prodavatelj zna o čemu govori. U slučaju sumnje, možete se obratiti Rolex uredu u vašoj zemlji putem telefona.

I konačno zapamtite ove fraze:
Jeftino, skupo je.
Nitko ništa ne daje za ništa.
Ako imate bilo kakve nedoumice, obratite se pouzdanom uraru.

Vaša e-mail adresa će biti zaštićena i koristit će se samo u promotivne svrhe Cashmarket grupe.