BLOG

Utemeljeno na dugogodišnjem iskustvu stručnog tima

ZVIJEZDA ‘ZALAGAONICE’ TEŠKA 13 MILIJUNA DOLARA

Kako je dječak kojeg su izbacili iz škole izgradio uspješno poslovno carstvo!

Zvijezda serije Zalagaonica Rick Harrison iznimno je sposoban poduzetnik, koji je od male trgovine starinama razvio veliki biznis pa danas njegovo bogatstvo teži čak 13 milijuna dolara.
Iza teških godina krize kojima se, predviđaju nam stalno, nazire kraj nerijetko su u Hrvatskoj nicale tvrtke za otkup zlata, second hand shopovi i zalagaonice. A upravo na jednoj od takvih tvrtki – zalagaonici – svoje je poslovno carstvo podigao Rick Harrison o čijoj obitelji i biznisu RTL već neko vrijeme prikazuje reality show.

No, popularna Zalagaonica ne otkriva da Harrisonu biznis nije pao s neba, da se oko njega itekako pomučio, da ga je nakon snimanja serije razgranao i da mu se bogatstvo 2013. procjenjivalo na osam milijuna dolara dok danas najvjerojatnije seže do 13 milijuna


Za Ricka Harrisona kažu da ga je oduvijek zanimala povijest i da je hodajuća enciklopedija što nimalo ne čudi jer i sam kaže kako nikad ne zna što će ući kroz vrata zalagaonice “Gold & Silver”.


Sa osam godina obolio od epilepsije, s 18 postao prvi put tata

Rođen je 1965. kao Richard Kevin Harrison u Sjevernoj Karolini kao jedan od trojice sinova vojnog veterana Richarda Benjamina Harrisona. U San Diego je s obitelji doselio dvije godine kasnije. Od osme do 16. godine imao je epizode epilepsije koje su ga prikovale za krevet i tako poslije razvile veliku ljubav prema knjizi, posebice kad je riječ o povijesti.

Ipak za knjigu nije bio vezan kad je školovanje u pitanju jer je u desetom razredu izbačen iz škole zbog preprodavanja odjeće lažnih brendova. Nakon toga u školu se više nije vraćao.

Očito je pokazao da ima više smisla za trgovinu. Godine 1981. s obitelji se preselio u Las Vegas, a 1989. s ocem otvorio zalagaonicu. Do tada je već bio oženjen, otac jednog dječaka. Nakon toga se dva puta ženio i danas ima trojicu sinova, od kojih Corey radi s njim. U braku je s 38-godišnjom Deannom Burditt, koju je upoznao kod sebe na poslu.

U svom trgovačkom centru konobari i pušta glazbu

U biznisu je brzo rastao pa je ubrzo nakon otvorenja zalagaonice odlično i zarađivao što ne čudi jer su kod njega nerijetko dolazili oni koji su prodavali imetak da bi novac uložili u kocku. Harrison je proveo četiri godine kako bi pronašao put do ostvarenja svoje ideje, a to je snimanje serije o svom biznisu.

Godine 2008. njegovu ideju prepoznala je produkcijska kuća Leftfield Pictures i počela snimati Zalagaonicu, a već 2011. bila je to najgledanija serija na History kanalu. Te je godine objavio i autobiografiju koja je odmah postala bestseler i donijela mu novac jednako kao i serija na kojoj po jednoj epizodi zaradi 25 tisuća dolara.

Taj 51-godišnji poduzetnik nije mirovao ni nakon zalagaonice, nego je izgradio i pokrenuo trgovački centar Pawn Plaza.

U njemu je smjestio restorane ondje neobičnih kuhinja, turistima organiziraju i turističke ture, a nerijetko ih poslužuju i same zvijezde Zalagaonice kao simpatični konobari ili vodiči ili su, pak, u ulozi DJ-a.

Vaša e-mail adresa će biti zaštićena i koristit će se samo u promotivne svrhe Cashmarket grupe.