Luksuzni brendovi kao što je Louis Vuitton vrlo su traženi među modnim entuzijastima diljem svijeta. Međutim, s velikom potražnjom za takvom robom, krivotvoritelji su postali sve prisutniji na tržištu. To je dovelo do proizvodnje lažnih Louis Vuitton torbi koje se prodaju nesuđenim kupcima. Kao rezultat toga, bitno je da svatko tko želi kupiti Louis Vuitton torbu zna kako uočiti razliku između autentične i lažne. U ovom vodiču dat ćemo vam nekoliko savjeta o tome kako provjeriti autentičnost Louis Vuitton torbe.

Monogram
Otisak monograma jedno je od najprepoznatljivijih i najslikovitijih obilježja Louis Vuitton torbe. Ovaj print simbol je luksuza i elegancije, a poznato je da predstavlja bogatu povijest i naslijeđe brenda. Izrađuje se jedinstvenim i pedantnim procesom koji uključuje precizne tehnike šivanja i tiska.

Nažalost, popularnost ovog otiska također ga je učinila jednim od najčešće repliciranih obilježja od strane krivotvoritelja. Kao rezultat toga, ključno je pažljivo pregledati otisak kako biste bili sigurni da kupujete autentičnu Louis Vuitton torbu. Jedan od načina da to učinite je provjera poravnanja ispisa. Na autentičnoj torbi otisak bi trebao biti savršeno simetričan i ravnomjerno raspoređen. Osim toga, LV logo na ispisu treba biti savršeno centriran i ne smije biti odrezan ili nepotpun.

Izrada
Kada je u pitanju provjera autentičnosti Louis Vuitton torbe, ispitivanje izrade ključan je korak. Jedna od najboljih stvari kod Louis Vuitton torbi je da su izrađene od visokokvalitetnih materijala, uključujući mesinganu opremu. Hardver nije samo funkcionalan, već dodaje i dašak elegancije dizajnu. Na dodir bi trebala biti teška i čvrsta, dajući torbi osjećaj izdržljivosti i trajne vrijednosti.

Prilikom ispitivanja izrade važno je obratiti pozornost na detalje. Graviranje na hardveru mora biti čisto i precizno, bez grubih rubova ili mutnih linija. Ova pažnja posvećena detaljima jedna je od stvari po kojoj se Louis Vuitton torbe razlikuju od njihovih jeftinijih imitacija. Osim kvalitete gravure, trebali biste također provjeriti font i razmake jer oni često mogu biti znak krivotvorine.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir pri ispitivanju izrade je način na koji radi. Zatvarač i kopče trebaju biti glatki i jednostavni za korištenje, bez ikakvog lijepljenja ili otpora. Ovo je još jedno područje u kojem možete uočiti razliku između prave Louis Vuitton torbe i krivotvorine.

Dakle, kada pregledavate Louis Vuitton torbu, svakako dobro pregledajte materijal. Od težine i opipa mesinga do preciznosti gravure, ovi detalji mogu pružiti vrijedne naznake autentičnosti torbe.

Šifra datuma
Jedan od ključnih pokazatelja autentične Louis Vuitton torbe je njezin datumski kod. Ovaj kod je jedinstveni niz slova i brojeva koji otkrivaju kada i gdje je torba napravljena. Međutim, važno je imati na umu da krivotvoritelji također pokušavaju replicirati ovaj kod, stoga je ključno znati što tražiti kako biste izbjegli kupnju lažnjaka.

Kako biste provjerili autentičnost šifre datuma Louis Vuitton torbe, počnite ispitivanjem njezine lokacije. Autentični kodovi datuma utisnuti su na kožnu pločicu koja se nalazi unutar torbe. Svi kodovi datuma koji su otisnuti izravno na podstavu torbe vjerojatno su lažni.

Osim lokacije, također je važno obratiti pozornost na format koda datuma. Louis Vuitton koristi specifičan format za svaki model torbe, stoga sve kodove koji odstupaju od ovog formata treba promatrati sa sumnjom.

Ako odvojite vrijeme da pažljivo ispitate šifru datuma Louis Vuitton torbe, možete biti sigurni da kupujete autentičan komad koji je i moderan i izdržljiv.

Šivanje
Prošivi na Louis Vuitton torbi još su jedan način da saznate je li autentična ili ne. Autentične torbe imaju precizne šavove koji su ravnomjerno raspoređeni i ravni. Krivotvorene vrećice, s druge strane, mogu imati neravne ili labave šavove. Također, potražite labave niti ili pohabane rubove, jer su to znakovi loše kvalitete i vjerojatan pokazatelj da je torba lažna.

Koža
Kvaliteta kože korištene u Louis Vuitton torbi još je jedan način da se to potvrdi. Autentične torbe imaju visokokvalitetnu kožu koja je glatka i podatna na dodir. Koža ne smije biti gruba ili imati vidljive ogrebotine ili nesavršenosti. Također, provjerite rubove kože kako biste bili sigurni da su glatki i da se ne hrapavi ili gule.

Zaključak
Uz popularnost Louis Vuitton torbi, važnije je nego ikad uočiti razliku između autentične torbe i lažne. Proučavanjem monograma, hardvera, šifre datuma, šavova i kože možete s pouzdanjem potvrditi autentičnost Louis Vuitton torbe. Iako ovi savjeti mogu biti od pomoći, važno je napomenuti da postoje mnogi drugi čimbenici koje treba uzeti u obzir prilikom provjere autentičnosti torbe. Ako niste sigurni u autentičnost Louis Vuitton torbe, uvijek je najbolje posavjetovati se sa stručnjakom ili kupiti od renomiranog prodavača. Nemojte pasti u zamku kupnje lažne Louis Vuitton torbe, jer će to vjerojatno rezultirati razočaranjem i bacanjem vašeg teško zarađenog novca.

Zalagaonica Cashmarket obavlja otkup Louis Vuitton torbi te zalog Louis Vuitton torbi.